De Groot Camerasystemen

Nieuws

« terug naar het overzicht

Gemeente Maassluis krijgt nieuwe slimme ogen voor een duurzame veiligheid binnen haar gemeente.


25 februari 2019

Steeds meer gemeentes en politiediensten kiezen voor de flexibele oplossing van de VMCU. Het grote voordeel zit vooral in het feit dat men zelf bij een calamiteit de opstelling kan verplaatsen en snel operationeel kan hebben. Doordat Maassluis gekozen heeft voor de VMCU werkt de gemeente ook actief mee om de kosten voor onnodige transportbewegingen te voorkomen en CO-2 uitstoot te reduceren.  

Geruisloos en reukloos
De oplossing van De Groot Camerasystemen is gebaseerd op de brandstofcel technologie. De brandstofcellen zijn milieuvriendelijk en zuinig en werken op de zeer zuivere, door SFC gecontroleerde methanol die van een moleculaire-zuiverheidsgarantie is voorzien. De opstelling maakt een minimaal geluid en is vergelijkbaar met een laptop. In tegenstelling tot een aggregaat is de brandstofcel reukloos, ook tijdens het starten. Dit maakt hem zeer milieuvriendelijk. Naast een langdurige bedrijfszekerheid van de unit is de VMCU de ideale surveillance-oplossing in woonwijken. 

Duurzaam en CO-2-uitstoot verlagen
Maassluis wil een duurzame gemeente zijn. De doelstelling is om in 2040 een CO-2 neutrale gemeente te zijn. Hiervoor worden zeer veel initiatieven en projecten uitgevoerd. Zo heeft de gemeente bij de aanschaf van de nieuwe camera-oplossing gekozen voor verrijdbare beveiligingsunit van De Groot, waarin de CO-2 uitstoot tot het minimale wordt beperkt.

Verrijdbare Mobile Camera Unit
De nieuwe Verrijdbare Mobiele Camera Unit (VMCU) van De Groot Camerasystemen is een innovatieve camera-oplossing die voldoet aan de hoogste eisen m.b.t. veiligheid en heeft een CO-2 neutrale stroomvoorziening. Slimme technologie en menselijke interactie zijn bij De Groot de basis voor de innovatieve en betrouwbare beveiligings- en camera-oplossingen.